sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Muna ja kana

Kello soi viideltä. Töihin. Palavereissa pitäisi sanoa jotain järkevää. Kotiin. Ruoanlaitto, satujen lukeminen, pyykinpesu, leikki. Nukkumaan. Korvatulehdukset, yskä, nuha, peitto huonosti. Muutama repaleinen tunti unta. Kello soi viideltä.

Kun unenpuutteessa unohtaa oman nimensäkin, koruharrastus tuntuu kaukaiselta. Tässä siis jotain vanhoja tekeleitä.

Näissä on käytetty aitoa luomukananmunaa! Munankuoret on pesty ja murskattu, ja niistä on saatu pientä pintakuviota.

Värinä on tällä kertaa haalea turkoosi, jossa on häivähdys beigejä.

Ylin linnunpönttö on saanut vähän ruskeaa patinaa ja kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat toiselta puoleltaan punaruskeita ja lakattuja.

Reikä asettuu kaikissa pystysuoraan ja lintuhelmissä se lävistää linnun vatsan ja niskan.

Linnunpönttöjen korkeus on keskimäärin joitain millejä alle 3 cm. Linturiipukset ovat n. 28 mm ja lintuhelmien säkäkorkeus vaihtelee alle sentistä hieman yli senttiin. Munahelmillä korkeutta on n. 15 mm.

Linnunpöntöt ovat 4 € / kpl, suorakulmion malliset linturiipukset myyty, munahelmet 1 € / kpl ja linnunmuotoiset helmet 1,50 € / kpl.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kukkia ja äitejä

Sain taas vapaat kädet vanhahtavien kukkariipusten tekoon.

Hailakan turkoosi ja haalea roosa tuovat vähän väriä ruskealle taustalle. Ripustusreiät on vahvistettu kuparirinkuloilla ja kukan keskustassa on koristeena kuparinvärisiä siemenhelmiä.

Outoa kyllä, vanha tuttu yhdistelmä tiettyä mustetta ja lakkaa käyttäytyi näissä riipuksissa eri tavalla kuin ennen. Muste ei jostain syystä imeytynyt kunnolla, joten lakkaaminen muutti sen kuvioita jonkin verran.

Äitiriipus ja helmet näyttävät luonnossa paljon paremmilta kuin kuvassa. Helmet ovat kaksipuoleisia ja ne on lakattu ja maalattu.

Naisen kuva on siirretty kuvankäsittelyn jälkeen massaan ja helmeä on sävytetty musteilla.

Kuvaa kehystää ruskeista ja kullanvärisistä massoista sekoitettu tumma reuna, johon on sipaistu metalliväriä pronssin hohtoa antamaan. Sivusta katsottuna kehys näyttää metallilta.

Nyt sitten vain jännittämään, mitä taikuri Niina näistä taikoo!

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Aurinko jo saa

Aurinko saa myös tähän rannekoruun, joka minulta tilattiin määritelmällä "runsasta ja keltaista".

Tällä kertaa pitäydyin pitkästä aikaa makeanveden helmissä ja lasihelmissä ja pujottelin viisirivisen killuttimen keltaisen sävyistä. Vaihteeksi koru ilman uunia siis.

On mahtavaa, kun pitkän talven jälkeen saa taas ottaa kuvia luonnonvalossa!

Harmaat kiviriipukset olivat myös tilaushelmiä. Ne ovat polymeerisavea, ja väreinä ovat unenomainen, hempeä violetti, kuultava valkoinen sekä aavistuksen kimaltava harmaa.

Nyt kyllä jännittää, mitä näiden tilaaja on mieltä tästä ehdotuksesta... Helmistä tuli perinteisemmät kuin mitä suunnittelin alunperin. Mutta katsotaan...

---

P.S. Koruavaruuden Katri, en pääse selaamaan blogiasi, koska sen etusivu jumittaa koneellani jatkuvasti. :-( Yritän taas myöhemmin uudelleen.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Romanttisia naisia ja rakkauskirjeitä

Kun ny ei ehdi varistakaan ko linnuks sanua, niin tässä tulee kuvia muutamista ajat sitten valmistuneista helmistä. Kaikki on taasen polymeerisavea ja omin pikku kätösin muovailtuja.

Romanttiset naiset -riipuksissa on ponnahdusruusuja ja taustalla kaunokirjoitusta.



Rakkauskirje-helmet löysivät jo uudet omistajat. On tosi mielenkiintoista nähdä, mitä koruholistit saavat niistä aikaan!

Kirjeen läpi menee kaksi reikää pystysuunnassa, eli helmi toimii joko tuplaketjussa tai korun riipusosassa.

Vaaleassa taustassa erottuu himmeänä kaunokirjoitusta. Reunat ovat tummemmat ja kirjekuoren saumat on kaiverrettu.

Helmet ovat erikokoisia, mutta se ei estäne yhdistämästä niitä samaan koruun.










Kiemuraiset lantit ovat 2 € / kpl ja niitä on yhteensä neljä.

Väriä voisi kuvailla vanhahtavaksi denimiksi tai kulahtaneeksi siniharmaaksi. Reunat ovat rusehtavat.

Mutta pidemmittä jaaritteluitta täältä tähän. Kiitos, rakkaat koruiluystävät, sähköposteistanne! Vastaan niihin niin pian kuin kykenen! Samoin yritän päästä kommentoimaan blogejanne tuota pikaa.
Related Posts with Thumbnails