torstai 18. elokuuta 2011

Miksi teen koruja öisin, kun lapset nukkuvat


Annan viiden pisteen vihjeen nimeltä Operaatio Pyykinpesu Antiströmsö:

Kun pesukoneen luukun avaa, sinne työntyy kaksi pientä päätä. Otetaan päät pois ja torpataan koneeseen meno asettamalla jalka luukun eteen. Mitataan pesuainetta yhdellä jalalla seisten.

Metrinen lähtee omille teilleen, Lähes Metrinen yrittää säätää pesuohjelmia. Puolet pyykeistä on jo koneessa, kun Metrinen on löytänyt pesupallon, täyttänyt sen vedellä ja kaatanut Lähes Metrisen vaippakassiin. Äkkiä vaipat kuivumaan. Sillä aikaa Lähes Metrinen on tyhjentänyt pyykkikoneen, löytänyt lattiakaivon ja irrottanut ritilän, jotta sen alla olevaa vettä voi loiskia. Kun ritilä on saatu takaisin paikoilleen ja Lähes Metrisen kädet pesyä, Metrinen on sillä aikaa puristanut Bepanthen-tuubin pesupalloon.

Lapset suljetaan pesuhuoneen ulkopuolelle odottamaan. Lähes Metrinen keksii sammuttaa valot katkaisijasta, joka on huoneen ulkopuolella. Ja koska pesuhuoneessa ei ole ikkunaa, tyssää pesukoneen täyttö totaaliseen pimeyteen. Samalla keittiöstä kuuluu "äitiii, tuu katsomaan", koska Metrinen on löytänyt sakset ja leikellyt pitkää tukkaansa rouhean graafiseksi.

Niin siksi.

Kuvassa pari kesäyön pujottelua.

15 kommenttia:

 1. Oon lukenut aika monelta muultakin koruntekijältä tuosta yöllisestä harrastusaikataulusta... Tämä kiteytti aika hyvin. :D

  VastaaPoista
 2. Sinulla on siellä vallan kekselijäitä apulaisia. Se on luovuutta se ....tiedän, tiedän äitien on ajoittain hivenen vaikeaa kannustaa tähän kyseiseen omatoimiseen luovuuteen. p.s tehoaako se bepantheeni rasvaisiin tahroihin ;D

  VastaaPoista
 3. Uskon ja ymmärrän :D Eikä tämä hymy ole tarkoitettu pilkalliseksi, se toi vaan muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 4. Tiedän tunteen!

  Luin tämän AIEMMIN, en vain EHTINYT kommentoida, koska LAPSET halusivat leikkiä vanhempien sängyn päällä "puu kaatuu - mutalammikkoa" =D "*tule jo äiti.-Tulen kohta. *Tule jo äiti! -Ihan kohta. *ÄITI MIKSET SÄ TULE?!?!?" Sitten on mentävä, kun on kaikessa nopeudessaan jo lukenut tekstin, muttei ehdi kommentoisa kun jo PITÄÄ MENNÄ!!!

  Sitten lapset menevät nukkumaan, eli äiti EHTII ottamaan tietokoneen syliinsä ja kommentoida blogeja, joita seuraa. Kirjoitusvihreitä syntyy kun se nuorimmainen tulee sieltä huoneestaan esittelemään piirustustaan, pusuttelemaan, halittelemaan ja lopulta sitten pitää viedä sänkyyn.

  Sillä välillä MIES on ottanut tietokoneen, siirtynyt MINUN kommenttikentältäni katselemaan UUTISIA, joten nyt sitten riimuttelen sulle täällä PITKÄN kommentti-tekstin, miten ihania myös ne MIEHET osaavat olla ;I)

  BY THE WAY; kaunis koru <3

  VastaaPoista
 5. :D Ihana kuvaus. Naurattaa, vaikka ei naurata silloin, kun yritän olemuksellani tukkia pääsyn vessaan pestessäni pönttöä, kun meidän metrinen ja melkein metrinen yrittävät auttaa. Turhaa hommaa on se, viimeksi melkein metrinen otti rätillä pöntästä vettä ja pesi vessan seinät, kun vein omaa rättiä pois. :) Joten, niin tuttua! Mutta eiköhän tuo avuliasisuus ohi mene, viimeistään murrosiässä...

  Niin ja todella kauniita koruja.

  VastaaPoista
 6. Oi niin, muistojahan nämä kertomukset herättää, aivan helliä sellaisia nyt :-)

  Kauniita kesäyön koruja, etenkin tuo hennosti värillinen on kovin herkkkä ja hurmaava.

  VastaaPoista
 7. Muistoja tulvii täälläkin...kyllä se rauhottuu kun kasvavat, tai ainakin tempaukset muuttuvat :)kunnes tulevat murrosikään. Sitten kun tulevat melkein aikuisiksi, koruilemme öisin kun odotamme niitä Parimetrisiä kotiin yöllisiltä seikkailuilta...
  Omat lapseni eivät enää vaadi äidin huomiota koko ajan ja silti koruilen öisin ;D tavoistaan ei näköjään pääse.

  VastaaPoista
 8. Heh, nää on niin hauskoja toisten kertomina :D Onpa mukavan aktiivisia ja kekseliäitä lapsia ;)
  Mulla tässä vieressä raivoaa yksi alle metrinen, joka haluaa Pähkätää-mekon, joka on pissassa ja pesussa, mutta ei mene jakeluun, huoh.
  Olen muuten ihaillut sitä taannoista Uhma-koruasi, sopisi tähän tunnelmaan.

  VastaaPoista
 9. Ihan loistava kuvaus. Ja niin tuttua lähimenneisyydestä. Vaikka mulla on enää yks vajaa metrinen ja kaks jo selkeästi päälle metrin, niin en minäkään päivällä koruile. Oon joskus yrittänyt, mutta se oma luovuus hukkuu lasten innon ja auttamisen alle. Ja sen, että laatikot pengotaan liian tarkkaan. Lasten helmihetki on eri kuin minun ja lasten helmilaatikot on erit kuin minun. Mun helmipöydän ympärillä on näkymätön aita, jota ei pieninkään uskalla ylittää.

  Jos saisin karistettua hetkiseksi kannoiltani innokkaat helmeilijät päiväsaikaan, niin enhän mä siinä pöydän ääressä ehdi istumaan. Korkeintaan 2 minuuttia. Sitten on jollain jotain asiaa tai hätänä. Tai sitten soi ovikello ja isompien lasten kavereita tulee hakemaan. Siksi koruilen yöllä. Valokuvata voi päivällä, tosin joskus kuvissa vilahtaa pieniä nakkisotmia, mutta onneksi on kuvankäsittelyohjelmat. Niin ja helmishoppailukin onnistuu, jos vaan kaupassa ei oo liian nopea ostoskori, joka tyhjenee mahdollisen katastrofi-perheessä aikana.

  Kauniita koruja.

  VastaaPoista
 10. Noita juttuja on varmasti hauskempi muistella sitten muutaman vuoden päästä :)

  Kauniit korut olet kuitenkin tehnyt :D

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa kovin tutulle... Ei tosin omakohtaista kokemusta ole, mitä nyt siskojen lapsien kasvua sivusta seurannut. Viiden lapsen tätinä saanut kyllä välillä itsekin juosta, vaikka kerran vikkeläjalkaisin lapsista oli jo yömässä Wc:n raikastinta!

  Ps. Blogissani tunnustus sinulle!

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka muistan nuo ajat! Kekseliäisyys oli kunniassaan...Meilläkin on vaikka mitä tapahtunut. Nyt 14v. ja 12v. kiertävät pesukoneen kaukaa, kauempaa kuin äiti soisi... Välillä tuntuu ettei ole kuultukaan likapyykkikorista... Ääripäästä toiseen! Voimia toivottelen ja ansaittuja koruiluhetkiä:)

  VastaaPoista
 13. Hih, hauskaa luettavaa vaikka varmasi äidillä välillä hymy hyytyykin =) Asiaa ja ongelmaa niillä on vielä 18v iässäkin, harvemmin kuitenkaan vaatii akuuttia toimenpidettä. Oma lukunsa on sitten ne kadonneet työkalut... niin ja ne pyykit. Kun ne joskus pyykkikoriin eksyy niin siinä tulee sitten parin viikon satsi laakista.

  VastaaPoista
 14. Huhuu, joukossammehan on useita yökoruilijoita! Klubi on kasassa!

  Kiitos kannustuksesta! :-) Ainahan sitä sanotaan, että pyykinpesut ja tiskit kannattaa siirtää tuonnemmaksi, kun on lapsia. Mutta hei, kuinka hirveän paljon tuon hokijoilla oikein on lastenvaatteita ja astioita käytössään?

  Nafisan, kiitos kivasta tunnustuksesta! <3

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails