lauantai 23. kesäkuuta 2012

Rose

Täällä hän nyt on vihdoin ja viimein! Kommervenkkilään muuttava pikkuruinen 15-senttinen nukkeneiti Rose.

Kasvot, kädet ja kengät tein polymeerisavesta, käsivarret ja jalat kuparilangasta, hiukset villalangasta ja vartalon puuvillasta ja pumpulista. Raajoja voi varovasti taivuttaa.

Työmäärä oli... iso. Minikokoisen naaman muotoiluun tarvittiin lukuisten oikeiden työkalujen lisäksi nuppineulaa ja sukkapuikkoa. Muovailun lisäksi leikkasin, ompelin, liimasin ja kiitin onneani, että tämä nukke on pelkkä koriste, ei lasten leikkeihin! En usko, että tulen tekemään nukkeja toiste, ellei iske joku outo mielenhäiriö.

En olisi muutenkaan ikinä ryhtynyt nukentekijäksi, ellei korutaiteilija Niina olisi haastanut niin kauniisti ja antanut määrättömästi aikaa toteutukseen. Prototyyppejä tuli tehtyä viisi ennen kuin olin nuken kasvoihin tyytyväinen. Luonteeltaan Rose on mielestäni mietteliäs, hiljainen (joo, ei se puhu), arvokas ja sydämellisen lempeä.

Mietin paljon Kommervenkkilän tyyliä ja värisävyjä ja päädyin pellavaan, kermanvalkoiseen ja vanhaan roosaan. Pitkä, valkoinen tukka tuo rouvalle ikää ja romanttissävyistä arvokkuutta, mutta Niina voi suortuvat myös vaihtaa, letittää tai leikata lyhyemmiksi.

Ylimmässä kuvassa Rosella on puketillinen oikeita kuivattuja ruusunnuppuja, jotka tuoksuvat ihanasti. Ensimmäisessä alakuvassa mamselli on arkiasussaan ja toisessa hän on sonnustautunut sunnuntai-iltapäivän teehetkeä varten. Luultavasti vielä tuunaan tuota kastelukannua, sillä myös rekvisiitta muuttaa Rosen mukana uuteen kotiin.

P.S. Edellisen postauksen sydämiä on vielä jäljellä, jos joku tahtoo.

11 kommenttia:

 1. Rose on kaunis <3 Kommervenkkilä saa ihanaisen emännän

  VastaaPoista
 2. Mieletön, mieletön, mieletön! Kaunis, arvokas, ihastuttava rouva Rose <3 Niina varmasti arvostaa tuohon uponnutta työmäärää ja rakkautta.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä taidonnäyte tämä ihastuttava rouva! :)

  VastaaPoista
 4. No voihan voihan.... mitäs ihanuuksia tänne on ilmestynyt. Rose ♥. Voi Akvamarin olen ihan sanaton ja niin liikuttunut ettet osaa arvatakkaan. Kommervenkkilä saa ihka ensimmäisen asukkaan. Sydämeni pohjasta kiitos, laitan s.postia :D

  VastaaPoista
 5. Oi ihana Rose! Viihtyy varmasti Kommervenkkilässä - ja sopii sinne täydellisesti!

  VastaaPoista
 6. Ninni, kiitos!

  Mags, kiitos! Minä arvostan Niinan kärsivällisyyttä! :-D

  Kuparikukka, kiitos! Nukke näyttää paremmalta livenä, kun sitä katsoo kauempaa...

  Niina, ilosi lämmittää mahrottoman paljon! Kiitos yllytyksestä ja siitä, että uskoit minuun enemmän kuin minä itte!

  Sorsaska, kiitos! Toivottavasti Kommervenkkilä saa arvoisensa emännän!

  VastaaPoista
 7. Skoonelainen Rose? Onnittelut. Persoonallinen hahmo, hakkaa silkoisenkauniit muottituotteet mennen tullen. Ylipäätään kun joku tekee naishahmon, joka esittää yli 25-vuotiasta, se on eläköön-huudon paikka!

  VastaaPoista
 8. Upea nukke! Kasvot on hienot ja luonteikkaat :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Othel! Vielä ei olla skoonelaisessa, mutta sinne päin. :-)

  PaulaL, kiitos! Onhan ne lähikuvassa vähän erikoiset, mutta kauempaa katsottuna toimivat.

  VastaaPoista
 10. Rose on hurmaava, viisas nainen selvästi :) Mahtavaa käsityötä!

  VastaaPoista
 11. Oi että! Ihan mahtava Rose! Käsittämättömän paljon työtunteja ja työvaiheita tuohon on sisätynyt, mutta lopputulos on enemmän kuin huippu.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails