keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Punaisia asioita

Tämän kalsarikuvion tekeminen on sitten mukavaa!

Lopputulos ei ole mitenkään seesteinen, pikemminkin pirteä, jokseenkin räväkkä ja lähestulkoon leikkisä. Ainakin sellaisen mielestä, jonka lempiväri on harmaa.

Punavalkoinen kuuluu erottamattomasti kesään, ja koska keskikesän juhlaankin on enää kolmisen kuukautta, valitsin pääväriksi punaisen. Se ei tällaisena kirkkaana ja voimakkaana kuulu perussettiini, mutta olen kuitenkin päättänyt astua harmaasta kaapista ulos ja antautua värivirtojen vietäväksi tässä napomisen tuoksinassa.

Tällaisen kuvion muovaamisessa tärkeää on ottaa mukaan älyttömiä väriyhdistelmiä. Joukossa on tummanpunaisen lisäksi esimerkiksi turkoosia, beigeä, tummanvihreää, violettia, vaaleanpunaista, valkoista ja kirsikanpunaista. Kontrastit tuovat kiemuroihin syvyyttä ja lakka kiiltoa pintaan.

Samasta aiheesta tein pari sydäntä, jotka lähtivät helmeily-ystäville. Sydämet näyttäisivät erityisen viehättävän vinkeiltä kesäisellä mökillä ulkovessan ovessa.

Ylijäämäpaloista tuli vielä kaksi pientä pallukkaa, jotka jäivät odottamaan jatkokäyttöä.

11 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä hyppysissäs tuo värien sekoittelun taito, toden totta :-D
  Oon omaa sydäntäni, siis sun tekemää :-)), katsellut ja löytänyt kauheasti ihania yksityiskohtia <3 <3 Aattelin laittaa sen ihanaan silkkinauhaan, mutta ei oo sopivaa sävyä vielä varastossa. Saattaa kyllä olla, että se löytää jotain ylläri-seuralaisiakin, kiitos joka tapauksessa, työn alla on :-D

  Siihen yhteen haasteeseen ajattelin jonkun 'rikkaan' helmikauppiaan ryhtyvän sponsoriksi!

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit! Punainen on yks mun lemppareista.

  VastaaPoista
 3. Heh heh.. nauratti oikein tuo sydämet vessanovessa -idea. ..... :)
  Jos tuolla Magsilla on yksi niin mulla varmaan toinen "kalsarisydän". Ajattelin kyllä muuta käyttöä sille kuin meidän vessan oven ( oikeesti naurattaa ihan ääneen ).

  VastaaPoista
 4. Raikkaan pirtsakat punaiset ihanuudet

  VastaaPoista
 5. Yltiö romanttista ja ah niin tyttömäistä. Ihkut.

  VastaaPoista
 6. Näistä tulee kyllä kerta kerran jälkeen upeampia =) Punainen on kyllä piristysruiske, itse yritän myös päästä tuosta mustasta, valkoisesta ja ruskeasta, hieman kirkkaampaan värimaailmaan, sen tähden tulee nyt kategoriassa turkoosi ja sininen muutenkin =) Mutta nuo turkoosit kyllä on melkein väännetty kättä, että kuka saa...

  VastaaPoista
 7. Kaunista toden totta ja eihän sinne juhannukseen ole kuin kolme kuukautta... ihanan positiivinen ajatus. Kunhan selvitään tuosta tulvivasta maailmasta niin sittenhän se kesäkin jo on. Aurinko kyllä piristää kummasti ja tuntuu, että entistä kirkkaampia värejä on pakko käyttää,kevään kunniaksi. Nuo on aika hypnotisoivia, täytyy vain tuijottaa mitä kaikkia värejä löytyy=)

  VastaaPoista
 8. Voi vindus, miten upeaa kuviointia jälleen kerran! Kaikki on ihania, mutta erityisesti sydämet puhuttelee!

  VastaaPoista
 9. Haa, kiitos kommenteista! Hauska kuulla (lukea), että muillakin kevät kirvoittaa lisää värikkyyttä helmiaskarteluihin!

  VastaaPoista
 10. Oijoi! Todella kivoja massahelmiä.

  VastaaPoista
 11. Oih, miten kauniit ja värikkäät sydämet!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails