sunnuntai 12. elokuuta 2012

Hallitsijana tänään: toffee

Tämän korun värit pitää vain kuvitella mielessään: silkkinauha on lattekahvin väristä ja aurinkojaspishelmet toffeeta, kermaa ja nougat'ta. Ai miten niin sokerinhimoa havaittavissa?

Korusta tuli saman tien yksi monikäyttöisimmistä koruistani. Yksinkertainen sommittelu antaa tilaa noille herkullisille sävyille...

Eipä varmaan äkkiseltään uskoisi, että tätä on turattu noin vuoden päivät... Inspiraatio antaa joskus odotella itseään pitkään tai vielä pidempään.

Korujen parissa en kesällä juurikaan viihtynyt, sillä sormissa polttelivat muut materiaalit: paperit, musteet, kankaat, pitsit ja maalit, oi ne ihanat maalit...
Ylemmässä kuvassa olevan kortin tein niinikään toffeen kiilto silmissä. Sen sisäpuolella on hauskaa mekaniikkaa, mutta sitä en tullut kuvanneeksi ja kortti on jo lähtenyt maailmalle.

Alemman kuvan pikkutaulun tein pellavasta, vanhoista, käsin virkatuista pitseistä ja pienistä ylijäämätarvikkeista. "Kyllä-hetket" on osuva nimi, koska kuvattavat harvoin suostuvat seisomaan kuvaustilanteessa hiljaa paikoillaan.

Ylempi taulu on A3-kokoinen ja se esittää sen saajaa. En tullut kysyneeksi häneltä lupaa ottamani kuvan julkaisuun tunnistettavassa muodossa, joten filtteroin silmät... ;.-) Taustalla on kuvia, jotka tavalla tai toisella liittyvät hänen elämäänsä.

Alimman pikkutaulun pääkuva teksteineen on on leikelty vuoden 1939 Suomen Kuvalehdestä. Taulu lähti henkilölle, joka harmitteli heittelevää painoansa. Tekstissä sanotaan näin:

"Kukaan ei voi sanoa minua enää laihaksi ja luisevaksi. Erikoisen laihat ihmisethän ovat usein hermostuneita. Te voitte paremmin, olette hauskemman näköinen, kun ruumiinne on täyteläinen (laihuus ja luisevuus eivät suinkaan vastaa käsitettä kaunis)."

10 kommenttia:

 1. Kiitos mielikuvaharjoittelun järjestämisestä! Alkoi tekemään mieli makeaa :D Koru on kyllä aivan ihana! Milloinhan sitä itse oppisi käyttämään noin rauhallisia sävyjä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis koru ja vielä kauniimpia kortteja ja tauluja =)

  VastaaPoista
 3. Toffeen sävyt uppoavat minuunkin, etenkin nyt syksyä kohti mennessä. Ja ihanat kortit ja taulu! :)

  VastaaPoista
 4. kaunista - ja lohdullista, että muillakin makeanhammasta kolottaa :D paitsi että just nyt kun on nokka tukossa ja kurkku kipeänä, ei tee edes makeaa mieli...

  VastaaPoista
 5. Koru on viehko!
  Ihana postaus - tykkään todella sun korteista, jotka on persoonallisia ja puhuttelevia, ilman ylimääräistä krääsää! Vimppa kortti on huumorissaan vakavaa asiaa ;-D sanoo laiheliinista toiseen laitaan 'muuttunut'...

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on upeita käsitöitä, kaikki. Ihanan tunnelmallisia <3

  VastaaPoista
 7. Hienostunutta toffeeta. Ihana nauhakin. Korttisi ovat niin koskettavan herkkiä ja sävyiltään kauniita.

  VastaaPoista
 8. Korusi on kaunis.
  Laitan sulle sähköpostia:)
  Eila

  VastaaPoista
 9. Vähemmän on enemmän pätee tähänkin sarjaan. Niin ihanat tunnelmat sekä korteissa että korussa.

  VastaaPoista
 10. Kauniita niin kortit kuin tuo korukin. Hienostunutta ja herkkää... Ja iloista:)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails