torstai 30. elokuuta 2012

Kurkistus Verstaaseen

Aurinkojaspis on mahdottoman kaunis kivi. Harmikseni oli pakko yhdistää tummaa kuparia ja hopeaa samaan koruun, koska koukkujen oli oltava hopeaa. Ehkä tuunaan tuota hopeaosan pallukkaa vielä jollain metallintuunausaineella.

Kuvaustelineenä on vanha mittakippo. Tai mittapurkki. Tai joku sellainen. Mutta siis apteekin hyllyltä perintönä saatu ohuenohut kaadin, jossa on mitta-asteikko. Se on mitä viehättävin yhden pikkukukan maljakkona, mutta vielä parempi kuvaustelineenä.

Viime talvisen muuton jälkeen koruja ja tuunauksia on syntynyt Verstaassa. Helmille, maaleille, ompelukoneille, kankaille, papereille, leikkureille ja massoille (ja myrkyllisille aineille) on ihan oma pieni kammarinsa. Voitte arvata, miten rakas se on. Vaikka tässä elämäntilanteessa siellä ei paljon ehdi ollakaan, niin sitä tärkeämpi se on: paikka, jonne työt voi jättää keskeneräisenä odottamaan.

Ikkunoista näkyy marjapensasosasto ja pala puutarhaa, joka päättyy metsänreunaan. Puut ovat vuodenaikojen mukaan todella inspiroivia eri väreineen ja tunnelmineen. Mistään ei kuulu mitään, tietä ei ole lähistöllä ja satunnaisena vieraana taivaalla näkyy korppi.

Kolme seinää ja pari huonekalua odottaa vielä maalausta. Huoneen päävärit ovat pellava, kerma ja turkoosi. Sinne tänne olen laittanut esille inspiroivia asioita, kuten useimmin käytössä olevia nauhoja, tärkeimpiä koruja, vanhoja, tyylikkäitä kortteja ja mainioita lehtileikkeitä, kuten vuoden 1939 Suomen Kuvalehdestä leikelty hurmaava mainos, jossa "Irma ei saa unta".

Tulkoon vain villasukka-aika. Olen raskaasti aseistautunut sitä vastaan pensselein ja punsselein.

8 kommenttia:

 1. Ei ole mitään vikaa yhdistellä eri värejä =) Itsekin sekoitan vintaj-pronssia ja hopeoituja koukkuja =) Itsekin odotan villasukka aikaa. Pitäisi lapsille neuloa nilkoille lämmikettä =) Jos ehtisi.....

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpö verstas! Kateeksi käy (vaikka olenkin tyytyväinen, että pelastauduin omakotihelvetistä laiskalle naiselle niin sopivan vaivattomaan kerrostaloon).

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallista ja viehättävää. Ihastuttavat korvakorut. Se langaton yhteys toimii taas :D minäkin olen väsäillyt korvakoruja... ilmestyvät blogiin lähipäivinä :D

  VastaaPoista
 4. Suloiset korvakorut! (Minähän vannon nykyään niobiumin nimiin, josta löytyy mustan ja kuparin ohella kirkkaatkin värit...)

  Verstastasi, kaikkien muidenkin, kadehdin! Mulla on nykyään liian vähän tilaa, mutta täytyy vaan yrittää selvitä ;-)

  VastaaPoista
 5. Upeaa ja tunnelmallista. Itseäni häiritsee myös sekoittaa pronssia ja hopeaa. Mutta tietty jos saa patinoitia, niin hieman helpottaa:)
  Oletkos saanut viinimarjoja "leivottua"?

  VastaaPoista
 6. Söpöiset korvikset ja ihana, ihana verstas! Mittalaseista olen samaa mieltä, olen onnistunut löytämään niitä toisinaan kirppareilta, palvevat maljakkoina niin hyvin. :)

  VastaaPoista
 7. Askartelu- ja sisustusgeenit hyppäsivät selkeästi yhden sisaruksen yli :-D

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo verstas! Ja kaunottaret nuo korviksesi<3

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails