tiistai 13. huhtikuuta 2010

Lehtien havinaa

Lähtöasetelma oli paketti smaragdinvihreää, kirkkaankeltaista ja sähkönsinistä polymeerisavea. Karseat värit yhdessä ja erikseen!

Kesti tovin vääntää niistä maanläheisiä sävyjä. Sekoittelin ja sekoittelin... Ja lopputulokseksi sain iloisen yllätyksen: liukuvärin sävyt onnistuivat paremmin kuin hyvin!

Noin 120 lehdestä koottu kääty on väreiltään maanläheisen murrettu, mutta mukana on silti iloista omenanvihreää ja hehkuvaa petroolinsinistä.

Kolmannessa kuvassa näkyy osa tekoprosessia. Valitettavasti sävyt eivät näy kunnolla, koska kuva on olosuhteiden pakosta otettu illalla hehkulampun valossa. Mutta pienet lantit siis niistettiin lehden muotoon, rei'itettiin, uunitettiin ja koottiin käädyksi.

Niin kivaa kuin liukuvärien työstäminen onkin, tuo rei'ittäminen on tylsää kuin Euroviisujen pisteiden laskenta. Illan pimeydessä sain kuitenkin taustalauluksi mustarastaan pakahduttavan konsertin, mikä siivitti lävistämistä varsin suloisesti.

17 kommenttia:

 1. Vau, huikeet sävyt ja onnistunut liuku! Loistava idea tuo lehdeksi niistäminen!

  VastaaPoista
 2. Voi sun kanssas, mikä valtava työmäärä, mutta tuloskin sitten todella palkitsevan upea! Olen aivan hurmaantunut näistä väreistä!!

  VastaaPoista
 3. Samaa kuin Mags, miten ihmeessä sulla on kestänyt kantti tehdä?? Min oisin menettänyt uskoni jo alkuvaiheessa, mutta kyllä se on ihana lehtilei, havajilla onkin vain kukkalei ;)

  VastaaPoista
 4. oijoi, tämä on ihanan upea <3

  VastaaPoista
 5. Voi elämä sä oot taitava! Ihan mieletön idea ja toteutus!

  VastaaPoista
 6. voi mahoton sun kanssas.... ihan uskomaton suoritus. Muuntaa karseat värit kauniiksi ja "tekaista" niistä vielä kaunis koru. Työsarkaa on riittänyt tässäkin.

  VastaaPoista
 7. Todella upea, ja ihanat sävyt. Sinä olet aika näppärä :)

  VastaaPoista
 8. Värit kuulostaa yksitellen pahalta, erityisesti sähkönsininen, hui mutta vau mitä olet niistä saanut aikaiseksi. Lehdet on ylipäätään tämän tytön sydäntä lähellä, moniin juttuihin tulee kuin vahingossa aina lehtiä mukaan. Kaunis, upea koru!!!

  VastaaPoista
 9. Upeita lehtiä noin hurjista väreistä! Ja Wau mikä koru niistä syntyi!

  VastaaPoista
 10. Siis ihan tajuttoman upeita lehtiä, ( onkos osoitteeni tallessa :)? Nuo joissa on raidat selvästi esillä..mä pyörryn juuri nyt!

  VastaaPoista
 11. Sanaton... Tää on vaan niin upeeeeee!

  VastaaPoista
 12. Kyllä on harvinaisen kaunis. Aikasempi kommenttini on nähtävästi kadonnut bittitaivaaseen, mutta ylistetään uudelleen =) Edellisessä kommentissani viittasin tuohon lehti leinä. ;)

  VastaaPoista
 13. Voi vindus, kun sanat loppuvat... Upea, erikoinen koru, valtava työ, taidolla tehty!!!! Ihanaa alkanutta huhtikuuta taas sinnekin! :)

  VastaaPoista
 14. Vau! Tosi hieno ja ihania sävyjä!

  VastaaPoista
 15. Kiitos teille! Kiva, kun tämä kirvoitti kommentteja. Idea ei ollut omani, mutta värisekoitukset olivat.

  Tällaisia jaksoin napoa, koska lehdet vaihtoivat väriä alvariinsa. Että kyllä se kuningasketjun näpräämisen kanssa viihtyminen on paaaaaaaljon haastavampaa!

  VastaaPoista
 16. Tykkään tästä todella paljon!

  VastaaPoista
 17. Tosi kauniita ovat kaikki massatyösi.Onko liikesalaisuus,mitä massaa käytät?Ainakin Pörrön sivuilta lukiessani huomasin,että niitä on kolmenlaista hänellä myynnnissä.Mikä olisi paras aloittelijalle?

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails