torstai 1. huhtikuuta 2010

Salanapoja iskee jälleen

Olen salanapoja. Iltamyöhään pimeän turvin hiivin korutarvikelipastolleni. Käännän sen oikein päin, siis laatikkopuoli pois seinään nojaamasta.

Poistan ensin pystysuoran ilmastointiteipin laatikkojen edestä. Sitten vedän vaakasuorat ilmastointiteipit yksitellen irti jokaisen laatikon vetoaukosta. Polymeerisavet, leikkuuterät, musteet, helmet esiin ja avot - napominen voi alkaa.

Oi sitä aikaa, jolloin Metrinen ja Puolimetrinen ovat siinä iässä, ettei kaikkea tarvitse laittaa suuhun. Metrinen on kunnostautunut korutarvikelipaston kanssa niin, että osaa kääntää sen ja irrottaa teipit, mutta siinä vaiheessa lain koura ehtii väliin. Varotoimenpiteet ovat tarpeen, sillä Metrinen on useamman kerran nauttinut itsetehdystä siemenhelmisateesta.

Ehkä ne pituuskasvavat jonakin päivänä niin, että voimme kaikki yhdessä askarrella päivänvalossa.

Sitä odotellessa pukkaa violettia kalsarikuviota. Kaulakorun helmet lakkasin kiiltäväksi, korvakorujen ja rintakorujen pinta on matta. Ehkä lakkaan nekin, ehkä en. Lakkaus muuttaa helmen luonnetta, joten täytyy vielä miettiä.

Kalsarikuvio ei ole ihan niin työläs kuin miltä se näyttää. Suunnitteluvaiheessa täytyy vain muistaa ottaa mukaan tarpeeksi erilaisia ja toisiinsa sopimattomia värejä, jotta valmiin kuvion kontrastit toimivat.

Jämäpaloista ei millään raaski tehdä täyttöhelmiä, joten ne päätyvät sitten yksinkertaisiksi rinta- ja korvakoruiksi, kuten tässä.

7 kommenttia:

 1. Hienoja ovat kehystetyt helmet!
  Sulla on niin ihana värisilmä, että nää sun helmet herättää kovasti omiakin ajatuksia joka kerta!
  Iloista pääsiäistä teille; mulle tulee sellasia parimetrisiä lapsukaisia pyhäseuraksi ;-D

  VastaaPoista
 2. Hih, hauskaa tarinointia :).
  Nuo korvikset etenkin ovat tosi hienot!

  VastaaPoista
 3. Kauniita taas jälleen kerran!:) Hyvät pääsiäiset.

  VastaaPoista
 4. Ihania olet taas luonut, siellä perheen päiväarjen keskellä :)
  Haastehelmet saapuivat, kiitoksia :)

  Meilläkin käy näitä pikkuolioita välillä minun helmitavaroitani inventoimassa.Tai haaveilemassa niiden inventoinnista :) Tyttären pienempiä tai oikeastaan sitä 2,5v. kiinnostaa kovasti. Pienempi ei niin kovaa vielä mene, etteikö väliin ehtisi:) Ja vanhin on jo muista hommista kiinnostunut.
  Ymmärrän kyllä tuota sinun taiteilijan luomistuskaa, kun pitää nämä pienemmät taiteilijanalut vahtia. Kun tuo helmitaide ei syötäväksi ole tarkoitettu :) Koita jaksella ja kiitos kaunottarista:)

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään kovasti noista kehystetystä helmistä. Mahdottoman kauniita. Korvikset toimii loistavasti ja värit on ihan nappikympit.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania kaikki! Hymyilin noille "alle metrisille", itse kaksi omaavana. Tyttö toki jo 7 ja poika 5-vuotta. Kyllä yhdessä tekemistä voidaan harrastaa, huvittavaa on vaan ettei tytölle kelpaa enää muovi tai puuhelmet... kaikki pitäis olla samoja kuin äidillä! Pikku neiti saa kyllä aina välillä multa jotain yksittäisiä helmiä, jotka ei paikkaansa ole löytäneet!

  VastaaPoista
 7. huikeen kauniit, kauniisti sointuu sävyt taas keskenään

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails