torstai 22. huhtikuuta 2010

Rantakiviä

Puolimetrisen kanssa aamuyön tunteina vietetty aika poikii ideoita. Kun on puoliunessa, tajunnanvirta saa virrata estoitta ja varsin vuolaasti.

Kehittelin reseptin rantakiviä muistuttaviin helmiin. Tai siis rantakivi ja rantakivi, ei tuossa Vitträskin rannoilla ole tällaisia kirkkaan sinisillä viiruilla koristettuja mollukoita näkynyt. Mutta jotain kivellistä näissä on.

Helmet ovat epämääräisen kolmion muotoisia, epäsymmetrisiä ja vähän eri kokoisia. Yleissävy on hämyinen ja läpikuultava. Sieltä täältä pilkistää hieman valkoista ja harmaan sävyjä, kirkkaan sinisiä raapaisuja ja pienenpieniä hopeapilkkuja.

Ennen polttamista helmet näyttivät lähinnä muovailuvahamöykyiltä, ja mietin, mitä niistä oikein tulee. Massan läpikuultavuus näyttäytyy kuitenkin vasta uunittelun jälkeen, ja olin lopulta oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Väliin vielä pieniä kermanvalkoisia siemenhelmiä ja siinä se. Taidankin pitää lopputuloksen itse!

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin kaunis ja herkkä kesäkoruksi että olisi synti olla pitämättä sitä itse ;) Ihanan värisiä helmiä kyllä, tuollaisia sinivalkoisista voi lähteä mielikuvitus laukkaamaan.

  VastaaPoista
 2. Hmm... Nämäkin helmesi liikauttavat mun sisintä <3 Ihailen, ihailen <3

  VastaaPoista
 3. Äärest kaunei helmeksiä, ihastuttava väri. Unelmaisen kaunis sininen.

  VastaaPoista
 4. Ihania. Tutkailin niitä taas nenä lähellä ruutua JA ISOLLA KUVALLA.. :) Minulle tuli pienet simpukat mieleen näistä helmistä. Yhdyn aiempien kommentaattoreiden mielipiteisiin ja uskomattoman onnistuneita ja kauniita yksilöitä ovat ja koru puhuu enemmän kuin monta sanaa :) Ihastuttavaa. Taitava olet, siitä ei mihinkään pääse!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kommentoijat! :-) Nyt enää tarvitaan se kesä tätä kesäkorua varten.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails