sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Koruvaras kävi meillä

Jos näet tämän korun, tiedät, että se on varastettu.

Kolmikymppinen lahtelaisnainen päätti pihistää koruni. Nykyvaras ei suinkaan ole anonyymi: hänen nimensä muistuttaa Tolstoin romaania, tiedän hänen osoitteensa - hevosharrastukseen liittyvä kadunnimi -, puhelinnumeronsa ja olenpa kuvankin nähnyt netissä.

En jaksa harmitella muutaman euron saati tuon killuttimen perään, eihän se maailmaa kaada eikä se mitenkään iso asia ole. Mutta mielestäni on hämmästyttävää, miten jollekulle ei tuota ongelmaa käyttää tai lahjoittaa varastettua korua. Mitä ihmeen iloa sellaisesta voi olla? Vai tuleeko siitä juuri se ilo - hihii, teinpäs nokkelat kaupat, ja siinä se nyt kimaltelee ilman keventynyttä lompakkoa!

Ja itseäni voin tietenkin syyttää sinisilmäisyydestä. Eniten kuitenkin harmittaa se, miten tuollainen pieni juttu horjuttaa uskoa ihmisen rehellisyyteen. Kaikki eivät tahdo hyvää, eivätkä kaikkien omatuntoa varastaminen paina.

Mutta eipäs synkistellä. Laitetaan loppukevennykseksi ja helluntain kunniaksi pohjalainen sananlasku: "Jos ei heilaa helluntaina, niin ei sitte!"

15 kommenttia:

 1. Aikas töykeetä kyllä!! Ilmoita täällä kaikkien meijän tietoon kuka kyseinen henkilö on, niin tietää varoa jatkossakin lahtelaisnaista! Upea koru kyllä, kerta kaikkiaan! Hmph, harmittaa moinen käytös aikuiselta naiselta.

  VastaaPoista
 2. Siis varasti kotoa vai? Vaikea on muistaa olla aina varuillaan sillä mukavan tuntuinen ihminenkin voi olla todellisuudessa jotain aivan muuta!=( Ihanan keveä ja suloinen koru jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 3. Ei sentään kotoa. Mutta tosiaan, tuntuu niin vieraalta epäillä moista etukäteen.

  No, vahingosta viisastuu, ja onneksi se ei ollut sentään mikään polymeerisavesta silmät ristissä napoiltu riemuvoitto! :-D

  VastaaPoista
 4. Voi miten kurjaa!! Hyvä että teit asiasta julkisen!

  VastaaPoista
 5. Tämä tuntuu niiiin kurjalta :-( Miten röyhkeä voi ihminen olla!!! Pahus, kun oikein suututtaa puolestasi!
  -Jaksan uskoa karman kolauttavan moista voroa.

  VastaaPoista
 6. Aika röyhkeää meininkiä... tuskin kyseinen henkilö viitsii näyttää enää naamaansa sulle. Jaa-a, mutta toisaalta saattahan näyttää, jos kerta noin härski on!!!

  VastaaPoista
 7. Voi hävyttömyyttä! Suututtaa tuollainen epärehellisyys, josta sitten rehelliset ihmiset joutuvat kärsimään. Yrittäjiä muuten on mullakin ollut, onnistumatta onneksi. Varppeilaan saa olla ja luotettavan tuntuinen ihminenkin saattaa yllättää. :(

  Koru on kyllä kaunis. Harmi, että sen kohtalo on näin inhottava.

  VastaaPoista
 8. No, voit lohduttautua sillä, että avustit köyhää ihmistä. Täytyy nimittäin aika köyhä olla, jos ei oo varaa korua maksaa. Ja aika köyhä myös hengenlahjoiltaan.
  Oliko se Tolstoin kirja nimeltään Mulqvist?

  VastaaPoista
 9. Olipa törkeää! Tuli paha mieli puolestasi. Hyvä, että laitoit tietoa tänne. Pitäisiköhän sinun julkistaa jotain tietoja hänestä, että muutkin osaavat varoa??

  VastaaPoista
 10. huh mikä ketku :( täältä lahteilainen anna (karenina) murisee. kaikille tiedoksi että se ketku en ole minä ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos sähköisistä lohdutuksista! :-) Ja missään tapauksessa kyseessä ei ole Annan Aarteet -blogin Anna!

  Ulla, se ei kuitenkaan ollut tuo vähemmän tunnettu Tolstoin pokkari. ;-D

  Mutta kaikesta voi ottaa opikseen. On sitä hölmömpiäkin asioita varastettu: kaverin autoon murtauduttiin muutamia vuosia sitten ja autosta vietiin mm. talouspaperirulla.

  VastaaPoista
 12. Mulgvist olisi ollut kyllä sopiva nimi moiselle röyhkimykselle. ÄRRRRRsyttää moiset kuspäät.

  VastaaPoista
 13. voi harmitus. oli se mikä tahansa varastamisen kohde, se ei ole oikein. minnekähän on kadonut varkaan moraalitaju. typerää.

  VastaaPoista
 14. pattiin ottaa idiootit ! me sinisilmät sitten voidaan AIKUISTENOIKEESTI viisastua ja unohtaa mokomaki kusimuki ! olen harmistunut enemmän siitä, että rakkautellasi valmistunut koru, jossa on ajatusta, on kakkapyllyn hoteissa.. voi plääh ! olen pahoillani !

  VastaaPoista
 15. Nyt vasta satuin lukemaan tämän kurjan kokemuksesi.
  Taisinpa minäkin Lahden kivi- ja korumessuilla avustajana ollessani todistaa samaisen henkilön vievän kauniin, melkein mustan mv. helminauhan. Kävin jututtamassakin ko. henkilöä, joka kielsi tapahtuman. Jäi kyllä v-mäinen olo. En ymmärrä mitään tällaisen ihmisen ajattelutavasta!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails