tiistai 7. syyskuuta 2010

Kahden kankaan nappulahelmet

Polymeerisavesta tehtyä kultakangasta oli vielä vähän jäljellä, joten tässä esimerkki siitä, miten pienetkin palaset saa käyttöön.

Yhdistin tummanvihreää pitsikuviolakanaa ja krakleerattua kultakangasta nappulahelmiksi. Jätin pinnan käsittelemättä, joten tilkkutyössä on himmeä kiilto. Kimallus tulee noista pikkuhileistä, joita lisäsin pitsikuvioon.

Haasteena oli lakanoiden saumakohdat, sillä vanha kultakangas oli menettänyt tarttuvuuttaan. Hitaasti ja varovaisesti työstettynä liittäminen ja siloittaminen kuitenkin onnistui. Kankaan pyöristäminen helmen reunan yli olikin sitten toinen juttu.

Vielä on yksi kultatilkku jäljellä - mahtaakohan se kuivua kokonaan, ennen kuin keksin sille jatkokäyttöä?

9 kommenttia:

 1. Ihania vanhahtavan näköisiä särönappuloita :p
  Nuo sopisivat minulle käyttöön ja johonkin vintagekoruun. Voisit mulle tehdä joitain beigen/ruskean/ kullansävyisiä vintagehelmiä.
  Niin ei tikkukaan kuivuisi :)
  Vois olla kohtapuoliin tarvis :D Vai mitä.. :D
  Ja ihan tosissaan !

  VastaaPoista
 2. Voi että on ihana näitä katsella, kun jaksat työstää aina vain upeampaa silmänruokaa! Ihailen niin kovin kärsivällisyyttäsi ja helmien viimeisteltyä lookia :-)

  VastaaPoista
 3. Ihania tällasia vanhahtavia antiikkihelmen näköisiä. Äh, sanat eivät oikein riitä kuvaamaan muuten kuin että tuo näyttää isoisomummun vanhalta kaulakorulta, joka on nähnyt paljon historiaa =) Me like!

  VastaaPoista
 4. Min' en ymmärtänyt tekemisestä mitää, mutta kauneuden päälle ymmärrän. Taas niin ihania. Miten sä osaatkin tehdö niin erinäköisiä korukokonaisuuksia helmistäsi.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita helmiä, tosiaankin vanhahtavan oloisia :) Olet kyllä tosi taitava!

  VastaaPoista
 6. Ihania taas, on sulla taito hyppysissä. Uunuituoreita antiikki helmiä, ei siihen joka tyttö pysty.

  VastaaPoista
 7. Yhdyn kaikkiin edellisiin... olet tosi haka tässä hommassa!!! Kaunis koru. Onko polymeeri korut painavia?

  VastaaPoista
 8. No voi sentään, kiitos taas kehuista! Ihan punastumaan vetää. Nämä kun ovat jälleen kerran sellaisia testiversioita.

  Pioni, polymeerihelmet on tosi kevyitä, suurin piirtein peruspuuhelmen painoluokkaa. Vielä keveämmäksi saa, jos päällystää foliosta puristellun pallon massalla.

  Marjo, olen jo jonkin aikaa jemmannut sinulle helmiä - mun piti yllättää sinut! :-D Tartun haasteeseen ja teen jotain toivomasi väristä. Jonkin aikaa vielä kestää! Jotain jo kokeilinkin, mutta haluan testata vielä eri tekniikoita.

  VastaaPoista
 9. Siis IHANAA Akvamarin! Kiitos kovasti. Laita mulle sitten viestiä...tuskin pysyn jakkaralla!!!!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails