torstai 14. tammikuuta 2010

Nesteessä

Viimeinkin ehdin tutustua nestemäiseen napomassaan käytännössä! Suunnitelmissa se on ollut alkusyksystä asti.

Näiden riipusten teko alkoi mustan polymeerisaven pehmittämisestä. Tarkoituksenani oli tehdä massasta ensin oma leimasin riipuksia varten, mutta sellaiseen luksukseen ei ollut aikaa, ja halusin tietysti nopeasti nähdä lopputuloksen.

Painoin siis napomassaan kuoppia valmiilla leimasinlevyllä ja veitsillä. Kuopat maalasin metallijauheilla ja koholla olevat kohdat akryylimaalilla. Päälle sivelin nestemäistä massaa, jolloin korun pinnasta tuli tasainen.

Työ vaati monta polttovaihetta, joten ihan kädenkäänteessä massan kovettaminen ei sujunut. Jälkikäsittely vei myös oman aikansa hiomisineen ja kiillottamisineen.

Aluksi ajattelin, että näistä tuli maailman rumimmat kaulakorut, mutta itse asiassa ne näyttävät kivoilta kun pääsevät tositoimiin esimerkiksi violetin tai valkoisen vaatteen kanssa.

Nestemäinen massa oli hurjan hauska uusi tuttavuus, ja sitä täytyy testata lisää! Kameran tarkennustoiminnot saivat vaan melkoisen haasteen riipusten läpinäkyvästä pinnasta.

8 kommenttia:

 1. Ihania väriä toisessa! Uusia tuttavuuksia on aina mukava kokeilla heti kärsimättömästi, mutta kaipa se kärsivällisyys kasvaa sitten kun on ihan TIETTY taka-ajatus =)

  VastaaPoista
 2. No voi yhen kerran!! Kun joka kerta joudun sanomaan saman; ihanin massatoteutus, mitä on tullut vastaan! Erityisesti tuo 'markiisi' eli ovaalinmuotoinen, upea riipus ja hieno koko koru!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita molemmat=) Mistä olet oppinut massojen käyttöä, kokeilemalla, kirjoista vai.... Mun massojen käyttö on ollut vain yksinkertaisia sekoituksia ja nappien tekoa. Tahtois oppia uutta.

  VastaaPoista
 4. Ihan pihalla taas tekniikoista, mutta kaunista olet taas tehnyt. Kyllä sitä osaavissa käsissä näköjään syntyy ihanuuksia toisensa perään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Tätä tekniikkaa tulee varmasti käytettyä jatkossakin.

  Sinikarhu, opettelen lukemalla, kokeilemalla ja ideoimalla itse. Massojen kanssa mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

  VastaaPoista
 6. Enpä olisi uskonut että massasta saa näin paljon ja erinäköisiä koruja! Aivan mahtavia kaikki korusi, en voi kuin ihailla kättesi jälkeä. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Maria, mukava saada kannustusta! :-)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails