sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Ruusun istutusta

Ensimmäisen ruusun istutin napomassasta tehtyyn riipusaihioon. Pääosaa näyttelee mustavalkoinen naamakuva. Ympäröin reunat lasihelmillä, ja mukaan pääsi myös pitsinpalanen. Riipus roikkuu yksinkertaisessa, mustassa satiininauhassa.

Toisen ruusun tein mustasta massasta ja istutin sen massariipukseen. Tekstiksi kaiversin "Garden Queen", koska tämä riipus lähtee puutarhaharrastukseen sotkeutuneelle siskolleni.

Garden Queenin koristeluun käytin violettia ja ruosteenpunaista metallijauheväriä. Olen suorastaan niiden fani, mutta niiden sotkuisuuden ja pölisemisen takia käytän niitä harvemmin.

Täten alkoi riipuksentekokausi! Mikään ei ole rankan päivän jälkeen niin rentouttavaa kuin siveltimenvedot ja niiden massapinnalle levittämien kauniiden värien katselu...

9 kommenttia:

 1. Moikka,

  Hienoja töitä taas kerran. Onpa ihana lukea blogiasi!

  Tartun tohon pölisemiseen koska ainakaan mun himan lämmöllä ja kosteudella noi ei pölise silloin kun levitän ne sormella. Eli mä toimin niin, että laitan työt kopiopaperin päälle ja sitten avaan siinä metallijauhepurkin. Otan jauhetta kannesta sormeen, pyöritän vielä sormen paperiin ettei sitä tule ihan liikaa ja sitten pyyhkäisen työn pintaan sitä. Tällälailla mulla ei ole noi jauheet pölisseet muulta osin kun silloin kun kuljettelen niitä esmes kursseille mukanani ja on kannet olleet vähän falskisti kiinni.

  VastaaPoista
 2. Mullekin kelpais tuollainen Garden Queen-koru, viime kesänä ekaa kertaa olin omassa puutarhassani ja odotan jo innolla tulevaa kesää =) Upea koru oli ensimmäinenkin =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :-)

  Mulla on joissakin jauheväripurkeissa jengat löystyneet, kun jauhetta on päässyt hankaamaan niihin. Siitäpä tuo superhienojakoinen väri pääseekin sitten leijailemaan silmiin ja suuhun siitepölyn tavoin. Taitaa olla joku yliherkkyys - pitäisi varmaan olla uimalasit ja hengityssuoja... ;-)

  VastaaPoista
 4. Oijee! Garden queen on nasta ;-D
  Oletko muuten 'pinnoittanut' ekan riipuksen kuvaa millään aineella? (esim. siis dimensional magic tms.)

  VastaaPoista
 5. Oi että oli taas kauniita kumpainenkin.

  VastaaPoista
 6. Ihania!!! Tarviiko mun muuttaa nickini nyt Garden queeniksi :-D

  VastaaPoista
 7. Ihania, tuossa ensimmäisessä on jotain erityisen kiehtovaa <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille!

  Mags, eka riipus on pinnoitettu nestemäisellä polymeerisavella. Onnistui aika hyvin ilman kuplia.

  Ulla, Garden Queen olis kyllä paljon hienompi nick. Tai sitten G.Q. Taisit saada uuden lempinimen. Keekku.

  VastaaPoista
 9. Jos sulla on Perfect Pearlssit käytössä niinkuin oletan niin niissä värit on maapigmenttejä ja sidosaineena on arabikumi. Arabikumi voi aiheuttaa allergioita joillekin ihmisille, tällöin esim. myös saattaa reagoida purkalle ja joillekin makeisille. Yleisesti tosin jotkut on pienellekin pölinälle ilmassa herkempiä.

  Sellainen 3M:n ei ihan halvin "paperikuonokoppa" mutta vähän järeämpi noin parin-kolmenkympin hengityssuojain on riittävän hienojakoinen estämään hiontapölyä massoista. Uskoisin että se sopis tähänkin.

  Kurjaa jos allergiat rajoittavat tekemistä. Mulla itselläni on villa-allergia ja se harmitti aiemmin vietävästi, nyttemmin olen löytänyt muitakin huopuvia ja kehrättäviä kuituja ihan kätevästi nettikaupoista niin ei enää tarvitse olla paitsiossa.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails