torstai 1. lokakuuta 2009

Kirjavat pallot

Kokeilin mille fiori -tekniikkaa, jolla syntyi tällainen pläjäys. Valmistusprosessi oli taas melko hidas, mutta meditatiivinen...

Ensin muotoillaan perushelmi. Sen jälkeen vedetään napomassaa pastakoneen läpi, pyöritellään, rullataan, kieritellään ja lopuksi siitä viipaloidaan pienenpieniä palasia.

Näitä palasia asetellaan perushelmen päälle yksitellen, kunnes koko helmi peittyy. Sitten kieritellään, rei'itetään, paistetaan, hiotaan ja lopulta päästään kokoamaan korua. Siinä vaiheessa sitten huomaa, pitivätkö lähtösuunnitelmat kutinsa.

Hankalimpia ovat näköjään ihan perustoiminnot, kuten tasapaksun viipaleen leikkaaminen ja helmen rei'ittäminen suoraan. Paljon tässä oppii kantapään kautta.

4 kommenttia:

 1. Kauniita :D
  On niissäkin monen monta työvaihetta ennen koruksi valmistamista.

  VastaaPoista
 2. Siis itse teit nuo helmet?! Vautsi! Kaikennäköistä sitä pystyy näköjään itse tekemään... En ole tämmösestä jutusta ikinä kuullutkaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jane ja Romulus! :-)

  Pallot on tosiaan näprätty alusta asti itse, joten työvaiheita on monta.

  Tää on suorastaan näpräys maximus, mutta touhu kiehtoo oudolla tavalla samoin kuin muovailuvahan kanssa leikkiminen pienenä. :-)

  VastaaPoista
 4. No hyvin olet ainakin onnistunut näiden helmien teossa. Tuossa korussasi on kyllä muutamakin himottava helmiyksilö ; )

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails