perjantai 9. lokakuuta 2009

Yllätysmunat

Nämä munanpuolikkaat tein massasta, alkoholimusteista ja hopeauksesta (vrt. kultaus). Uutuutena kokeilin Raspberry-mustetta, joka hehkuu tässä pinkkinä.

Yllätyshän on, että näitä ei ole tehty suklaamunien kääreestä, vaikka sellaiselta näyttävätkin. Yllätys oli myös se, miten värit alkoivat hehkumaan uunissa läpinäkyvän massakerroksen muututtua valkoisesta kirkkaaksi.

Lisäksi yllätyin siitä, että revennyttä läpinäkyvän massan liparetta ei voi paikata huomaamattomasti, että alkoholimuste ei kuivunutkaan hopeauksessa nopeasti ja että maalauksen jälkeen oli turha kuvitellakaan työntävänsä näin lerppua, ohutta tekelettä enää pastakoneen läpi.

Yllätyksiä oli luvassa myös jälkikäsittelyssä. Nämähän kiillottuivat kunnolla! En tiedä, vaikuttiko se, että hoin niille samalla: "Kiillotu, tyhmä!" Päätin kokeilla samaa seuraavallakin kerralla, jos auttaisi.

Sitä ei tarvinnutkaan kauaa odottaa. Leikkasin lopuksi massasta kaistaleen, josta tein riipukselle raamit, ja paistoin tekeleet uudestaan. Viimeinen yllätys: munien pinta himmeni uunissa, joten jälkikäsittelyn sai tehdä uudestaan!

Lopulta riipukset olivat valmiit. Sitten vain narun jatkoksi.

4 kommenttia:

 1. Näissä sun kuvioissa on jotain taianomaista!
  En millään käsitä, että nämä ois jotain massaa...

  VastaaPoista
 2. Ihanat väri ja samoilla linjoilla kuin Mags, ei voi uskoa että massasta saa tälläisia aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos, ihania kommentteja! :-)

  Luonnossa näiden kiilto saa aikaan sen, että ne näyttävät vähän lasilta tai kiveltä - joltain painavalta materiaalilta kuitenkin.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails