torstai 15. lokakuuta 2009

Appesii

Jos nämä helmet olisi tehty oranssista polymeerisavesta, olisi korun nimi Appelsiini. Nyt nimeksi tuli Appesii, koska helmet ovat melkein appelsiiniviipaleiden näköisiä ja koska 1-vuotiaamme oppi juuri sanomaan "appesii, appesii".

Oli hauskaa pyöritellä massarullaa ja veikkailla, miltä se näyttää viipaleiksi leikattuna. Leikkaus paljastaa sen, miten eri värit ovat rullautuneet ja kuinka hyvin kuvio on pysynyt koossa.

Rullan päät menivät massatähteisiin, jotka säästetään perushelmiä varten. Tähteistä tehdyn helmen voi päällystää jollain hienommalla tekniikalla, eikä mitään mene hukkaan.

Keskellä rullaa appelsiinikuvio oli parhaimmillaan. Kuvio käyttäytyy ihan oikean appelsiinin tavoin: jos viipaleesta olisi muotoillut pallon, siitä olisi voinut viiltää vähän kuorta, kuten hedelmästä konsanaan. Silloin siitä olisi tullut ihan aidon näköinen juuri kuorittavan appelsiinin miniatyyri. Ehkä tenava haluaa sellaisen, kun tulee nukkekoti-ikään.

Riipukseen painoin sanan "explore", koska sellainen leimasin sattui olemaan käsillä ja koska tämä koru oli tutkimusmatka appelsiinin sielunelämään. Ehkä korun käyttäjäkin on kokeellinen henkilö, ken tykkääkään viipaleita kaulassaan kantaa.

Luonnonvalossa korukuvia ei näin lokakuisena arkipäivänä ehdi ottaa. Lampun valossa varjoista tulee kova kontrasti, mutta tässä värit toistuvat kuitenkin suurin piirtein oikein.

5 kommenttia:

 1. No tämä on nyt niin viimesen päälle mun väri!!
  Mahtava sävy <3 ja kiva koko koru <3

  VastaaPoista
 2. Ihana appesii! Hauska on tuo kuvio, tekee korusta tosi mielenkiintoisen. Noista sais aika kivat korviksetkin ;). Aloin heti haaveilla pikkuisista pinkeistä riipuskorviksista missä olis tuo kuvio...

  VastaaPoista
 3. No vau, onpa kaunis ja hauska ja kiinnostava koru. Väri on upea, ja miusta on hauskaa, ettei se ole oranssi, koska se olisi liian itsestään selvää. Ja korun nimi on syntynyt hienolla tavalla! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja sulta kyllä syntyy:) Vau!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Ne lämmittävät kovasti ja miltei poistavat massatahratkin käsistä!

  Jälkeenpäin luin sitten tekniikasta, jolla kuvion saa pysymään suhteellisen tasaisena leivonnan tuoksinassa. Kokeilen sitä seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails