torstai 19. marraskuuta 2009

Värien käytöskoulussa

Kun näistä piti tulla yönsiniset, mutta tulikin virkamiehensiniset.

Kun viimeksi hain tummaa ja syvää violettia, lupaavan väriseltä näyttävä massa paistui uunissa lähes mustaksi.

Kun sitten kuvittelin sinisestä ja mustasta yhdistetyn massan käyttäytyvän samalla tavalla, jätin sinisen kirkkammaksi.

Kun uunista tuli ulos keskiyön sijasta alkuilta, merimiehen sijasta konduktööri, mustepullon sijasta kerhovihko, tuli suusta hörähdyksen sijaan syvä huokaus.

Kun ei auta muu kuin oppia kokeilemalla. Tulipa silti ihan hyvä millefiori-harjoitus, johon käytin samaa pötköä kuin pari postausta aiemmassa Ruusu-puusu -korussa. Kukkapötkö tulisi jo alun perin tehdä samaan väriin kuin tuleva tausta, joten testasin samalla väärän värisen (valkoisen) massan pois raaputtamista ruusukuvion ympäriltä. Kyllä kesti, mutta onnistui.

7 kommenttia:

 1. Voi että =) kivoja vertauskuvia! Mutta kivan näköinen on virkamiehen siniseksi ;) ITsestäni ei olisi koskaan moiseen.

  VastaaPoista
 2. Mut kyllä on silti suloisia ruusuja, vaikkakin värit eli omaa elämäänsä ;)

  VastaaPoista
 3. Ja sitä paitsi ne on täällä livenä erittäin hyvännäköiset ja kyllä ne siitä käytöskoulusta päästötodistuksenkin saavat ajallaan ;-D Kun löydän heille sen oikealla lailla motivoivan opettajan...

  VastaaPoista
 4. Oikein sieviä helmiä, vaikkei kokeilu ihan putkeen mennytkään ;)

  Taas sulla oli paljon hienoja koruja ja helmiä tullut tänne :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kyllä se tästä kun jaksaa yrittää ja erehtyä ja yrittää...

  VastaaPoista
 6. En voi sille mitään mutta tyrskähdin tuolle "merimiehen sijasta konduktööri" -heitolle. Kaunista jälkeä silti, vaikka sininen väärä mielestäsi olisikin!

  VastaaPoista
 7. Hei,
  ainakin kuvassa tuo sininen on oikein kaunis. Sitä kaunetta vaan tekijä ei välttämättä näe, kun odottaa jotain muuta saavansa uunista ulos.
  Jos paistat jotain herkkää massaväriä (esimerkiksi kun mukana on läpikuultavaa, kokeile peittää työt siivilöidyillä perunajauhoilla, niin eivät pala ja värit säilyvät aika hyvin. Ei silti, että minulta koskaan olisi palanut :)
  terv Signe Turhis

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails