sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Kiemuroita

Tällaisten kiemurahelmien tekoon tarvittiin lasinpala ja runsaasti ranneliikkeitä. Tekniikkalaji tämäkin: osa kiemuroitui helposti, toiset helmet taas eivät sinne päinkään.

Oli hauskaa kokeilla, miten erilaiset helmipallojen kuviot muokkautuivat lasin alla.

Osa kuvioista upposi helmen sisään niin, että lopputuloksena oli miltei yksivärinen kiekko. Joissakin helmissä paras kuvio muodostui helmipallon alapuolelle. Lopputulos oli aina yllätys.

Valmis kaulakoru kaipasi sitä jotain, joten lisäsin mukaan vielä marjapuuron väristä organzaa (mauve olisi hienompi sana kyseiselle sävylle, mutta äidinkieli kunniaan...). Helmien väri on yhdistelmä harmaata ja tummaa marjapuuronpunaista.

8 kommenttia:

 1. Herkkä jouluinen ja hurmaava =) Muita sanoja en keksi =) Onnistunut koru

  VastaaPoista
 2. Oletko pelkkiä tekemiäsi helmiä koskaan myynyt??

  VastaaPoista
 3. Hienoja sävyjä ja mielenkiintoisia kiekkoja; korusta tuli tosi kaunis ja herkkä!

  VastaaPoista
 4. Voi sun ja sun helmies kanssa. Lasinpaloja ja kiemuroita... ei tajua taas sanaakaan ;) mutta onneksi vielä ymmärtää näkemäänsä.

  VastaaPoista
 5. Nämä on hienot ja värit on upeat. Niin onko nämä helmet läpikotaisin lasia? Upeita ovat :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :-)

  Rauni, isot helmet ovat polymeerisavea. Niitä on pyöritelty lasinpalasen alla, jotta tuollainen kiemurakuvio saatiin aikaiseksi. Pienet, lasiset välihelmet ovat helmikauppojen antia. :-)

  Marjo, kyllähän sekin on käynyt mielessä. Näiden helmien tekemiseen uppoaa vain tolkuttomasti aikaa ja vaivaa suhteutettuna siihen, kuinka paljon yhdestä pienestä pallukasta kehtaisi pyytää! ;-) Täytyy katsoa, jos joskus innostuisi...

  VastaaPoista
 7. Tuli näistä väriyhdistelmistä mieleen Pokemonin poke-pallot. :D Tämä tosin on paljon hienostuneempi ja naisellisempi kuin ne koskaan.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails