torstai 25. maaliskuuta 2010

Korukoplan haaste: violetit kolmiot

3 x 12 kpl erittäin tumman violetteja kolmion mallisia helmiä. Musta spiraalikuvio, osittain lakattu pinta. Jaossa enintään kolmelle (jokainen saa 12 kpl).

Olen pitkään miettinyt, mitä tehdä kasvavalle polymeerisavihelmivuorelle: toisinaan on innostavampaa tehdä helmiä kuin väsätä niistä koruja. Itsetehtyjen helmien myyminen halpaan kappalehintaan polkisi käsityön arvoa (siis verrattuna helmen väsäämiseen käytettyyn aikaan ja vaivaan), mutta eivätpä ne muuten menisi kaupaksi.

Magsin ja Annan blogikeskustelu poiki idean Korukopla-tiimistä. Mitäpä, jos pistäisi helmiä kiertoon silkasta suunnittelemisen ilosta?

Mikä on Korukopla?
Tiimi koostuu helmiharrastajista, jotka lupautuvat tekemään korun tai korusetin lähettämistäni polymeerisavihelmistä ja julkaisemaan lopputuloksen blogissaan.

Kuka voi osallistua Korukoplaan?
Tiimin kokoonpano on aina kertaluontoinen. Eli jos omistat käsityöblogin ja näet tässä blogissa kiinnostavan helmihaasteen, ilmoittaudu joka kerta uudelleen muodostettavaan Korukoplaan kommenttilootassa. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Korukoplalaisten kulloinenkin määrä vaihtelee riippuen ilmoittautujien ja vapaana olevien helmien määrästä.

Mitä korukoplalainen tekee?
Tiimin jäsen suunnittelee ja toteuttaa korun kuukauden sisällä käyttämällä siihen kaikki lähettämäni polymeerisavihelmet. Sen jälkeen tiimiläinen ottaa korusta kuvan, julkaisee sen omassa blogissaan ja lähettää kuvan minulle. Samalla tiimiläinen antaa minulle oikeuden julkaista kuvan omassa blogissani. Korun tiimiläinen saa tietysti pitää ja tehdä sille mitä huvittaa. Toivon toki, että mainitset polymeerisavihelmien olevan meikäläisen käsialaa.

Ja se hyöty oli?
Tällaista tehdään silkasta luomisen tuskasta ja ilosta, maineesta, kunniasta ja uteliaisuudesta. Sitten voimme ihastella, miten erilaisia lopputuloksia samanlaisista helmistä voi saada aikaan. Ja saa minulle toki lähettää vaihtarina omia ylijäämähelmiänsä, jos tahtoo. Että ei siinä sitte muuta. :-)

13 kommenttia:

 1. Onpahan kauniita! =) Mukavan kuuloinen tuo Korukopla-idea!

  VastaaPoista
 2. Voi, hep!! Mulla oli keskeneräinen ehdotus tällaiseen tempaukseen; vieläkö voisimme neuvotella aiheesta ;-D ??

  VastaaPoista
 3. jeiii. mä haluan ainakin lähteä tähän mukaan, kun tällaista jo omassa blogissa kaipailin. en tiennyt laittaako vielä viestiä, jos jatkokäsittelette aihetta magsin kanssa, mut laitoin varuiksi. ainakin oon innokas :D

  VastaaPoista
 4. Kevät on ideoinnin aikaa! :-) Laittaisitko, Mags, meiliä!

  VastaaPoista
 5. Hei, mennään vaan Akvamarinin ehdoilla ja mietitään jatkoa sitten, jos tarvetta ilmenee!
  Kiitos sulle Akvamarin, kun tartuit tähän ideaan!!

  VastaaPoista
 6. mutta tämä on ehdottomasti jatkokehittelyn arvoista :) ihan parasta että on niitä jotka ryhtyy tekoihinkin, itse kun olen enemmänkin niitä suunnittelijoita ja "pitäisi tehdä" -ihmisiä :D

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa, eka setti menee siis Annalle! :-) Laittaisitko osoitteen meilissä.

  Mags, kiitos itsellesi!

  VastaaPoista
 8. Hauska idea ja tosi hienoja nuo sun helmes : )

  VastaaPoista
 9. hei, blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 10. Ilman muuta mukana :) ja niitä helmiäsihän asusteleekin jo meillä!! ja jos pääsen arvonnassa mukaan, niin sovitaan yksityiskohtia paremmin....

  VastaaPoista
 11. Hienoa, mukana ovat siis Anna, Ninni ja Marjo. Lähetän teille helmet tänään.

  Helmi, kiitos kivasta yllätyksestä! :-)

  VastaaPoista
 12. Kiva idea, tosiaan :) Nyt tietty toivoisi, että osaisi tehdä koruja ;) Ehkä joskus alan opettelemaan sitäkin... Jos on aikaa.. ehkä, maybe.:)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails