tiistai 27. lokakuuta 2009

Kukkakaulakoru

Voi yhyren kerran, sano! Käytin aivan tolkuttomasti aikaa tällaisen kukkakuvion tekemiseen, mutta valitsinkin toisiaan aivan liian lähellä olevat värit!

Massailun tie on ilmeisesti 15-tasoinen elämäntapa, jossa leveliltä toiselle pääsy vaatii yritystä, erehdystä, seestymistä, henkistymistä ja tolkuttomasti aikaa.

Aloitin tekemällä massasta liukuvärilakanan. Taittelin siitä paketin, jonka leikkasin kolmeen osaan. Asetin keskimmäisen osan ylösalaisin, yhdistin osat käärimällä ne eriväriseen lakanaan ja muotoilin pitkäksi haloksi.

Leikkasin halon viiteen osaan ja nipistelin niistä terälehden muotoiset veneet. Valmistin kukan keskiosan kolmesta erivärisestä massasta, ja tähän tankoon yhdistin terälehdet.

Paketoin valmiin setin läpinäkyvällä massalla, jotta sain muodostettua pyöreän pötkön. Siitä sitten muotoilemaan ja leikkaamaan eri kokoisia kukkakuvioita...

Eipä tullut mieleen lisätä kukkakuvioon turkoosia tai vihreää, vaan liikuin turvallisesti violetti-kulta-ruskea-purppura-asteella. Jo tuo purppura pisti silmään muotoiluvaiheessa aika pahasti...

Ja lopputulos on tällainen tasainen kukka! Minne hävisi se kauniisti varjostettu, monivärinen terälehti? Minne se käyttämäni violetti katosi?

Ensi kerralla sitten mustaa ja valkoista, punaista ja vihreää tai sinistä ja oranssia. Johan alkavat kuviot näkyä!

2 kommenttia:

  1. Nämä on aina ummikolle yhtä jänniä ;-D

    Silti odotan noita värejäkin, mitkä mainitset!
    Itsellä on nimittäin samat ohjelmassa :-))

    VastaaPoista
  2. Hauska sattuma! Nyt olen aika kauan pysytellyt keskenään harmonisissa väreissä. Olisi aika jo vähän revitellä.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails