torstai 28. helmikuuta 2013

Harakoiden valinta

Koska tästä lahjaksi tehdystä korusta ei ole muuta sanottavaa kuin että ajattelin helmiä tilatessa epähuomiossa senteissä, kun mitat olivat tuumissa, niin kerronpa tarinan parin vuoden takaa, kun tein vastaavan näköisiä helmiä polymeerisavesta.

"Viattomat" luontokappaleet varmistivat sen, että luumunpunaisia helmiä ei valmistunutkaan tarpeeksi.

Vein maalatut ja lakatut helmet kuivumaan ulos kuistille, jotta alaikäinen ei pääsisi niihin käsiksi. En tiedä, miten hyvin varotoimeni piti, koska en tiedä, minkä ikäinen siivekäs ne vei.

Harakat olivat olleet kovin kiinnostuneita kuistimme antimista, kuten ovikransseista. Tuolloinkin Harakoiden Valinta, os. Kuisti, sai olla niiden luokkaretken ykköskohteena. Kun palasin hakemaan kuivuneita helmiä, niitä oli jäljellä enää muutama!

Yksi kadonneista löytyi tieltä, mutta loput pääsivät harakoiden bileisiin. Toivottavasti heillä oli hauskaa pesässänsä.

Parin tunnin kuluttua yhden harakan omatunto alkoi kolkuttamaan siinä määrin, että hän päätti palauttaa yhden helmistä. Se löytyi kuistin edessä olevalta laatoitukselta.

En tiedä, miten hyvää puolikuiva lakka tekee siipitakkisten nokkakalustolle - olisivatkohan Luontoillan asiantuntijat tienneet?

"Sitä vaan soittelen, että mitenköhän nuo varislinnut tai niiden ruoansulatusjärjestelmä, että jos ne maistaa jotain muuta kuin niiden perinteistä ruokaa, niinku sanotaan nyt vaikka lakkaa ja alkoholimusteita, niin lähteekö niiltä näkö tai jotain, eli tuota mä voin tässä tosiaan lukea nämä tuoteselosteet..."

8 kommenttia:

 1. Hahaa,soita ihmeessä:)
  Kevätkoru siis sulla ,kaunista pukkaa!

  VastaaPoista
 2. No ei ole helmien/kaiken kimmeltävien yhteyteen turhaan yhdistetty sanaa harakka :D Se puhelu olisi kyllä kuultava :)
  Ihanan hempoiset helmet ja kaunis koru!

  VastaaPoista
 3. Pirteä väritys eikä nuo helmet ole lainkaan liian isoja :-D
  Kun eilen piti miettiä, onko vanha http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288544155104.html?pos=ok-nln enkä allekirjoittanut kuin puolenkymmentä kohtaa, niin nyt myönnän auliisti kaipaavani Luontoiltoja! Kai niistä asiantuntijoista jokunen vielä on hengissä?

  VastaaPoista
 4. Eli jos mä nyt patsastelen tuo koru kaulassa pihalla, niin saan varoa harakoita (jotka jostain syystä rakastaa hengata meidän tontin ojanpenkereellä) =:-0

  VastaaPoista
 5. Harakat tietää, mikä on kaunista :)

  Helmeilevän ihana on tämäkin koru!

  VastaaPoista
 6. Ihmeellinen luonto yllättää jälleen!

  VastaaPoista
 7. Harakka parat. Tai sitten ei. Niillä tais lopulta olla bileet, kun huomasivat, ettei ne olleetkaan syötävää vaan jotain paljon parempaa.

  Kaunis koru.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista! Reitin varrelle ei ilmestynyt harakanraatoja, joten toivottavasti sulkatakit kestivät bileensä.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails