tiistai 16. marraskuuta 2010

Kiviainesta

Sain Korun Ajan Katilta kivan helmitilauksen, jota varten pääsin toteuttamaan suunnitelmiani tekokiven leipomisesta.

Nämä reilun parin sentin mittaiset möllykät kiiltelevät luonnossa melkein kuin lasi. Pinta on ihanan sileä, ja aallon hioman rantakiven tunnusta sen erottaa ainoastaan lämpö: kivi on kylmää, polymeerisavi ei.

Kivihelmien väkertämiseen käytin sinistä liitua, akryylimaalia, hopealastuja, kultajauhetta, mica-hiutaleita ja hopeahippuja. Sekä kuvioiden että helmien muodot ovat epäsymmetrisiä ja sattumanvaraisia, jotta ne jäljittelisivät paremmin luonnon omia rantakiviä.

Työläimmät vaiheet olivat taas hiominen ja kiillottaminen, mutta urakka kannatti tehdä. Helmet saivat siitä hyvästä sellaisen pinnan ja kiillon, johon mikään lakka ei yllä.

Muun napomisen ylle on laskeutunut marraskuu. Pöydällä lojuu monta puolivalmista korua ja ajatuskin pastakoneen esille ottamisesta ja massan mankeloinnista tuntuu työläältä. Kaamos on käpertymisen aikaa.

P.S. Katsokaa, mitä Kati sai näistä helmistä aikaan!

8 kommenttia:

 1. Nuo ovat kyllä kauniin "kuultavia" voiko niin sanoa :) Elikkäs kauniita kerrassaan!! Kyllä tämä syksy ja pimeys alkaa viedä kohta voiton, mutta pitää vain yrittää pitää tämä lippu korkealla, eikä antaa masennuksen vallata mieltä. Täällä päässää ainakin taistelen sitä vastaan.

  VastaaPoista
 2. Näistä tulee jotain ihanaa, kunhan saan hopeatilauksen taas tehtyä.. jotain on jo suunniteltu :) Kiitos, Akvamarin, ihanista helmistä ! Tällaisten kivien kanssa täytyy korun suunnittelukin olla ensiluokkaista, tehdä se ajatuksen kanssa...

  Kivet ovat TODELLA kauniita, vielä kauniimpia luonnossa kuin kuvissa...Tuntukin on ihan mielettömän lämmin, sileä ja pehmeä. Voi vaan kuvitella (vielä tällä hetkellä), miten ihana helmistä tehtyä korua on pitää kaulalla. Olet ihan uskomattoman taitava helmientekijä! Miten sä osasitkin lukea mun ajatukset siitä, mitä oli mielessä näitä tilatessa :)

  Iloa marraskuuhun !

  VastaaPoista
 3. Oon aivan kateellinen! Näyttää taas upeilta nää sun/Katin kivet :-)
  Vähentyneen valon todella huomaa omassa elossa ja olossa, täytyy yrittää keinovalolla ja kynttilän liekillä lievittää alakuloa.

  VastaaPoista
 4. Ihan kuin oikeita, osaan kuvitella miten silkoisilta ja sileiltä tuntuisivat käsissä. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat, kaunis väri. Kyllä osaavissa käsissä syntyy todellista kiviainesta <3

  VastaaPoista
 6. Fantsuja koruja! Kiinnostukseni heräsi oman koiran kuvalla koristettuihin koruihin. Laitanpa asian mietintään...

  VastaaPoista
 7. Ninni ja Mags, kiitos! Kynttilät kaakkoon ja taistohon martautta vastaan!

  Kati, kiitos sinulle! :-) Olen otettu, kun tykkäsit pollukoista!

  Inkku, Enkulin käsityöt ja Amalia, kiva kun tekin huomasitte näissä pontetiaalia oikeaksi kiveksi! :-) Kiitos!

  Nettimartta, kiitos viestistä! Mielelläni toteutan koirakoruja. :-)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails