tiistai 2. marraskuuta 2010

Lisää vintitsiä

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Voittaja julistetaan seuraavassa blogikirjoituksessa!

Kun nyt syksyn saatua olen kallellani kupariin päin, tässä maistiaisia siitä. Kahdeksan pallohelmeä esittävät patinoitunutta kuparia ja riipus jonkin sortin kiveä, jossa on takorautainen tausta.

Reaalimaailmassa ne ovat polymeerisavea ja hyvin kevyitä, mutta tarpeeksi painavia, jotta koru laskeutuu kauniisti.

Noissa aivohelmissä ideana on, että niiden painanteisiin saa sudittua maalia patinaksi niin, että siellä väri myös pysyy. Lakkaa en siksi käyttänyt, ja hiomisen sijaan kiilto tulee metallivärijauheesta. Helmien muoto on luonnostaan epämääräinen, joten eipä tarvinnut turhaan tavoitella täydellistä pyöreyttä.

Riipus oli eri sarjaa ja eri tekniikalla tehty, mutta siitä löytyi kuparin sävyjä, joten se sopi aivohelmien kanssa samaan koruun. Riipunnaisen pinnan kiilto tulee varsinaisen helmen päälle venytetystä ohuesta, hiotusta ja kiillotetusta läpinäkyvästä massalakanasta.

Ehkäpä tällaiset vanhalta näyttävät helmet tulevat olemaan pääsuuntaukseni tässä napomisharrastuksessa. Vielä on kuitenkin niin paljon kokeiltavaa ja testattavaa, ettei vakiintuminen vielä houkuttele!

8 kommenttia:

 1. Aivohelmet ;-) on tekstuuriltaan hienoja, ilmeikkäitä ja tuo riipuksen pinta on hurmaava, samoin väritys kaikissa helmissä erinomaisen kiinnostava.

  VastaaPoista
 2. Voe voe voe, mai gaad!!! Kekseliästä! Alat tosin kehittymään jo NIIN NIIN hyväksi, että... sanat eivät tahho riittää!! ;)

  VastaaPoista
 3. Ei nyt meinaa löytää sanoja.... Ihastelee ja hämmästelee jälleen kerran polymeerisaven muotoutumista kauniiksi helmeksiksi ja niiden myötä koruksi.

  VastaaPoista
 4. Vanhalta näyttävien helmien napominen kuullostaa kyllä hienolta ajatukselta, nämä viimeiset ovat ihan huikeat ja vielä kuparin kanssa.
  Olen täällä näitä helmiä niin monesti ihaillut ja ihmetellyt.
  Pitäisköhän varata aika liikeneuvotteluun:)

  VastaaPoista
 5. Taas taattua tavaraa <3 ja tuo kuparipinta näyttää hyvältä ja jo vintagelta :D *ovatkohan minunkin aivoni noiden aivohelmien näköiset*

  VastaaPoista
 6. Olen taas aivan haltioituneena ihaillut tekemiäsi aarteita...! <3

  VastaaPoista
 7. Nirunaru, Mags, Ninni, Satu-Marja, kiitos kovasti kannustuksesta! On se vaan mukavaa, että tykkäätte näistä viritelmistäni!

  Amalia, kiitos! Itse ihmettelen, mitä kaikkea hopeasta syntyy käsissäsi.

  Vikki, kiitos! Mielelläni väsäilen irtohelmiä muillekin koruilijoille! Kunhan ne vain saa tehdä tarpeeksi isoiksi... :-)

  Marjo, kiitos! Ihan totta, meillä on varmaan patinaa aivoissa. :-D

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails